Toneel in Ransdorp

Start         

 
 

Kort na de bevrijding in 1945 nam Piet Schouten het initiatief tot oprichting van een toneelvereniging. Samen met Aart van Vuure, Free Honingh en Max Gerritsen werd op 1 november van dat jaar de Toneelvereniging Ransdorp opgericht.

Martin van Veelen (rv) werd de eerste Regisseur en Ad de Jong werd souffleur. Het eerste stuk “in t’ Gouden Haantje”  werd in April 1946 opgevoerd in het voormalige Raadhuis te Ransdorp wat vele jaren het onderkomen van de vereniging zou blijven.

Welkom op de site van Toneelvereniging Ransdorp

Hierop vind u niet alleen het laatste nieuws van de vereniging maar ook het historisch overzicht.

Tegenwoordig worden de repetities in het dorpshuis  “ de Beke” te Ransdorp gehouden en de uitvoeringen worden gegeven in het aangrenzend gymlokaal. De vereniging bestaat op dit moment uit 23 leden waaronder de ere leden Jannie Hickmann (2e links voor) en Grietje Bakels (midden achter) beide zijn leden van het eerste uur. Het streven van de vereniging is het geven van twee stukken per jaar. Het repetoir bestaat voornamelijk uit blijspelen en kluchten.

Status van de site:
Deze site is nog niet volledig, o.a. de geschiedenis pagina’s zijn niet volledig en worden komende maanden uitgebreid. 

Reacties op: Informatie@ransdorptoneel.nl 
Voor de nieuwsbrief mail naar: Nieuwsbrief@ransdorptoneel.nl (mailadressen worden uitsluitend voor de nieuwsbrief gebruikt)mailto:Informatie@ransdorptoneel.nlmailto:Nieuwsbrief@ransdorptoneel.nlhttp://livepage.apple.com/shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1
 Bezoek Facebook, Toneelvereniging Ransdorp, KLIK HIERhttps://www.facebook.com/Toneelvereniging-Ransdorp-223937011514522/

Toneel in Ransdorp
Noordhollands Dagblad: “En nu….?” Is lachwekkend, absurd & soms ontroerend

Datum: 	  Zaterdag 22 juni
Locatie: 	  De Beke te Ransdorp
Aanvang:  20.00 uur
Zaal open: 19.30
Entree: 	  10 Euro
 
Na vorig jaar in de Beke te Ransdorp de succesvolle voorstelling “ Deckchairs” te hebben gespeeld, brengt de F.A. Buur nu de zelf geschreven voorstelling:
                       
          “En nu….?” 

Een toneelstuk over twee zussen en hun moeder .
Een verhaal over herinneringen, kansen en twijfels. 
Na het overlijden van hum moeder komen de zussen Loes en Anne samen in het huis van hun moeder. Op geheel eigen wijze nemen zij afscheid van hum moeder. Soms lachwekkend soms absurd soms ontroerend. De dames gaan soms helemaal los als zij ongekende kanten van hun moeder ontdekken. Daarna blijft er niets meer onbesproken. Humor overwint misschien wel alles.

Firma Buur is een theatergezelschap bestaande uit Silvia Appelman en Danielle Kenter. De twee dames die heel wat theaterkilometers hebben gemaakt in verschillende producties. 

Kaarten reserveren: KLIK HIER

of via Rene Burgers 0620634698 


livepage.apple.comlivepage.apple.comhttps://form.jotformeu.com/Rene_Burgers/kaartverkoop-fa-buurhttps://form.jotformeu.com/Rene_Burgers/kaartverkoop-fa-buurshapeimage_7_link_0